Η δεκάχρονη Kathryn Connolly και η επτάχρονη αδερφή της Ruby πάσχουν από μια σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται φαινυλκετονουρία – επίσης γνωστή ως PKU, πράγμα που σημαίνει ότι τους λείπει ένα ένζυμο που διασπά τα αμινοξέα που βρίσκονται στις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και όλα τα ένζυμα.

Ως αποτέλεσμα, η 35χρονη μητέρα τους Sarah τους φτιάχνει, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, ένα αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Μεταξύ των τροφών που είναι εκτός του μενού τους, αναφέρει η βρετανική Sun, είναι η σοκολάτα, η πίτσα, τα κέικ, τα παγωτά και τα μπέργκερς.

okolasjkd2

Τα κορίτσια από το Newcastle πρέπει επίσης να αποφεύγουν την πολύ συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων φαγητών όπως τα ψάρια, το κρέας, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τη σόγια, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και το σιτάρι (δηλαδή πάρα πολλές τροφές) – τρόφιμα που μπορούν να κάνουν την φαινυλαλανίνη να φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα για το σώμα, με αποτέλεσμα τη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, τις μαθησιακές δυσκολίες και την επιληψία όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

okolasjkd3

Η μητέρα των παιδιών και ο πρώην σύζυγός της γεννήθηκαν με αυτή τη διαταραχή, εν αγνοία τους, με αποτέλεσμα η 10χρονη κόρη τους να γεννηθεί επίσης με αυτή. Συμπτωματικά και ο δεύτερος σύζυγός της πάσχει από την ίδια διαταραχή με αποτέλεσμα να το κληρονομήσει και η δεύτερη κόρη, η επτάχρονη Ruby.

okolasjkd4

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάω σαν μητέρα. Ραγίζει η καρδιά μου όταν μου ζητούν λίγη σοκολάτα και δεν μπορώ να τους την δώσω» αποκαλύπτει η 35χρονη. Επιπλέον η ίδια νιώθει ενοχές για την πάθηση που έχουν οι κόρες της και που δεν μπορεί να τις βοηθήσει. Η ίδια έχει άλλα δύο παιδιά που δεν έχουν την πάθηση και ήταν ένα σοκ για εκείνη όταν ο γιατρός της μίλησε για την επικινδυνότητα ακόμα και της εγκεφαλικής βλάβης.

okolasjkd5

Η ίδια μιλάει συνεχώς στις κόρες της για την πάθησή τους λέγοντάς του ότι αυτή δεν θα τους εμποδίσει να κάνουν άλλα πράγματα στη ζωή τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κορίτσια μπορούν να φάνε άφοβα τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, συγκεκριμένα γαλακτοκομικά, τυρί και ειδικά ζυμαρικά, αλεύρι, ψωμί και γάλα.