Ισόβια φυλάκιση ή την ποινή του θανάτου αντιμετωπίζει ο 31χρονος Daniel Wozniak από την Νότια Καλιφόρνια, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Κομητείας Orange, για φόνο πρώτου βαθμού.

Ο νεαρός άντρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε σκοτώσει δυο ανθρώπους με σκοπό τη ληστεία. Ο Wozniak, καταδικάστηκε για το θάνατο δυο φοιτητών, σε ένα ειδεχθές έγκλημα που διέπραξε στις 21 Μαϊου του 2010. Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 31χρονος χρειαζόταν χρήματα για τον επικείμενο γάμο του ενώ απειλούνταν και με έξωση, όταν κατέστρωσε σχέδιο να δολοφονήσει τον γείτονά του και βετεράνο του στρατού Samuel Herr και να καρπωθεί το ποσό των 50.000 δολαρίων που είχε συγκεντρώσει από τη στρατιωτική του θηρεία. Ο Wozniak αφού δολοφόνησε τον άτυχο άντρα, στη συνέχεια τηλεφώνησε στην φίλη του θύματος Julie Kibuishi όπου, υποκρινόμενος τον Herr, την προσκάλεσε στο διαμέρισμά του ώστε να φανεί ότι ο Herr είχε βιάσει και σκοτώσει την 23χρονη πριν εξαφανιστεί.

Ο  Wozniak συνελήφθη μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια του μπάτσελορ πάρτι. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ήταν ότι ο νεαρός μετά τις πράξεις του, ώρες αργότερα εμφανίστηκε σε θεατρική παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε – ένα μιούζικαλ που ανέβαζε η θεατρική ομάδα της πόλης.

kasafnd1
Ο Daniel Wozniak
kasafnd2
Τα δυο θύματα του Daniel Wozniak