Ο στρατός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε σήμερα την ανέγερση συρμάτινου φράχτη στην περιοχή της Μετζίλια, στο τμήμα της συνοριακής γραμμής με την Ελλάδα, απέναντι από τη Νίκη της Φλώρινας (νοτιοδυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ) για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

«Από χθες, ο στρατός της χώρας, κατόπιν σχετικών εντολών, ξεκίνησε την ανέγερση συρμάτινου φράχτη στη συνοριακή διέλευση της Μετζίτλια, παρόμοιου με αυτόν στη Γευγελή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της ΠΓΔΜ Τόνι Γιάνεφσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο στρατός της ΠΓΔΜ έχει τοποθετήσει μεταλλικούς και ξύλινους στύλους σε μήκος περίπου έξι χιλιομέτρων κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης Μετζίλια-Νίκης και άρχισε να ξεδιπλώνει συρματόπλεγμα ύψους δύο μέτρων.

Πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη του είδους αυτού που ανυψώνει η ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα, ύστερα από αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου και το μήκος του, μέχρι στιγμής, φθάνει τα περίπου 15 χιλιόμετρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.