«Σιγή ιχθύος» τηρούν, μέχρι στιγμής, οι αρχές της ΠΓΔΜ σχετικά με τον φράχτη που φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να αναγείρουν στα σύνορα με την Ελλάδα, στην περιοχή της Μετζίλια, απέναντι από τη Νίκη της Φλώρινας.

Οι αρχές της χώρας δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών, που επιβεβαιώνεται από τοπικούς φορείς της Φλώρινας, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Θα πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη αυτού του είδους που ανυψώνει η ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα, ύστερα απ’ αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του φράκτη στην ουδέτερη ζώνη Γευγελής – Ειδομένης φτάνει περίπου τα έξι χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15 χλμ.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής – Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Με την ανύψωση του φράχτη αυτού, τα Σκόπια προσπαθούν να αποκλείσουν τη διέλευση σε οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι εισέρχονταν στην ΠΓΔΜ από παράπλευρα σημεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.