Η 28χρονη μέλλουσα νύφη Alisha Barnett δεν έχει ποτέ καπνίσει και ασκείται τακτικά. Τον περασμένο Δεκέμβριο ωστόσο άκουσε από τα χείλη του γιατρού την πιο απροσδόκητη διάγνωση για τον βήχα που την ταλαιπωρούσε: είχε καρκίνο στους πνεύμονες και μάλιστα στο 4ο στάδιο.

Η νεαρή γυναίκα από το Λονδίνο θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες για την υπόλοιπη ζωή της- κάτι που θα σταθεί εμπόδιο στη μητρότητα.

Η ίδια πάντως αψηφά τη δύσκολη διάγνωση και λέει πως έχει ακόμα πολλά για τα οποία να ανυπομονεί στη ζωή της. Στις 19 Δεκεμβρίου θα παντρευτεί τον σύντροφό της Jon Douglas, ο οποίος της έκανε ρομαντική πρόταση γάμου στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

«Ναι, ήμουν άτυχη, αλλά έχω υπάρξει τυχερή σε άλλες πτυχές της ζωής μου», δήλωσε. «Δεν έχω λεφτά, ούτε ερωτικά προβλήματα. Έχω όμως φίλους και οικογένεια που με αγαπούν, όταν είμαι κουρασμένη το προσέχουν. Μου φτιάχνουν φαγητό, με φροντίζουν. Το μόνο στο οποίο επικεντρώνομαι είναι να είμαι καλά. Οι γιατροί δεν μου δίνουν προθεσμίες, κάποιοι έζησαν δέκα χρόνια. Ωστόσο αν σταματήσω τη χημειοθεραπεία και τα φάρμακά μου, θα έχω μόνο μερικούς μήνες ζωής. Είμαι τυχερή. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά ο καθένας θα μπορούσε να πεθάνει κάθε στιγμή. Δεν θέλω να με πάρει από κάτω, άλλοι βιώνουν πολύ χειρότερα πράγματα».

Η Barnett εξηγεί πως πριν τη διάγνωση ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, συμμετείχε σε ποδηλατικούς αγώνες. Μετά από μια τέτοια συμμετοχή άρχισε να βήχει αλλά το απέδωσε στον υγρό καιρό. Τρεις εβδομάδες αργότερα ο βήχας επέμενε κι έτσι πήγε στον γιατρό που της έδωσε αντιβίωση. «Τότε άρχισα να έχω και πόνους στην πλάτη όταν ξάπλωνα, αλλά δεν συνέδεσα τα δύο συμπτώματα. Μόνο όταν σε ένα μάθημα spinning ένιωσα πως δεν αντέχω άλλο ξαναπήγα στον γιατρό. Υποψιάστηκαν πως έχω πνευμονία και με έστειλαν για ακτινογραφίες».

Της έδωσαν κι άλλη αντιβίωση αλλά και πάλι ο βήχας επέμενε. Τότε αποφάσισε να κάνει επιπλέον εξετάσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι γιατροί ανακάλυψαν ασυνήθιστη ποσότητα υγρού  στους πνεύμονές της και σε διάστημα τριών ημερών αφαίρεσαν δύο λίτρα.

Στη συνέχεια έγινε η διάγνωση του μη ιάσιμου καρκίνου. Η βιοψία αποκάλυψε πως οφειλόταν σε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία ευθύνεται για λιγότερο από το 1% των περιστατικών καρκίνου του πνεύμονα.

bryasdna2 bryasdna3 bryasdna4 bryasdna5 bryasdna6 bryasdna1