Το μέγεθος της καταστροφής από τις πλημμύρες στη βορειοδυτική Αγγλία αποτυπώνουν οι παρακάτω φωτογραφίες και αεροφωτογραφίες, την ώρα που περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της κατάστασης.

Χωράφια, σπίτια, ακόμα και το γήπεδο της ομάδας Carlisle United χάθηκαν κάτω από το νερό μετά την υπερχείλιση ποταμών της περιοχής από τη σφοδρή βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου.

Οι πλημμύρες ήταν τόσο εκτεταμένες στην Cumbria που τις προσπάθειες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής συνέδραμαν ο στρατός και ελικόπτερα σινούκμ ώστε να φτάσουν έγκαιρα στους ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους ενώ η στάθμη του νερού διαρκώς ανέβαινε.

Από την Παρασκευή ως το Σάββατο έπεσε μέσα σε 24 ώρες τόσο νερό όσο πέφτει μέσα σε ένα μήνα.

Από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι το Carlisle όπου πλημμύρισαν περισσότερα από 2000 σπίτια και επιχειρήσεις και στους κατοίκους δόθηκε η οδηγία να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους λόγω πολύ επικίνδυνων συνθηκών έξω. Εκείνοι που είχαν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους ενημερώθηκαν να μην επιστρέψουν χθες και πέρασαν τη νύχτα σε αυτοσχέδιο καταφύγιο καθώς περισσότερα από 60.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ανησυχία παραμένει για έναν άνδρα ηλικιωμένο που η αστυνομία πιστεύει πως παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού Κεντ που είχαν φουσκώσει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους πληγέντες να διαχειριστούν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία ενώ αργότερα σήμερα θα συγκληθεί ειδική σύσκεψη για να συντονιστεί η κρατική αντίδραση.

storm1 storm2 storm3 storm4 storm5 storm6 storm7 storm8 storm9