Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει στην κατοχή του πολλά ιδιωτικά νησάκια, τα οποία σκέφτηκε να τα ενοικιάζει, ώστε και τα νησιά να μην μένουν αναξιοποίητα αλλά και ο ίδιος να γεμίσει τους λογαριασμούς του.

Νησιά σε Καραιβική, Ντουμπάι κι άλλους εξωτικούς προορισμούς περιμένουν όσους ψάχνουν εναλλακτικές διακοπές.

Το πιο γνωστό νησί προς ενοικίαση είναι το «Makepeace» στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Το νησί έχει μπαλινέζικο στιλ και τιμή εκμίσθωσης που αγγίζει τα 17.000 δολάρια.

Το νησί είναι διάσημο για το πρωτότυπο σχήμα του, το οποίο είναι μία μεγάλη καρδιά. Περιλαμβάνει 500.000 λίτρα φυσικής πισίνας, ένα σπα 15 ατόμων, έναν υπαίθριο κινηματογράφο και δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 22 άτομα.

Όλα τα κτίσματα που βρίσκονται επάνω έχουν κατασκευαστεί στο Μπαλί και έχουν μεταφερθεί εκεί με τη βοήθεια πλοίων.

Η ενοικίαση του νησιού από 8 άτομα κοστίζει για μία βραδιά 8.000 δολάρια και 17.000 δολάρια για 22 άτομα κατά τις περιόδους αιχμής. Συμφέρει βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει και νησί του ίδιου στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους που ενοικιάζεται 50.000 δολάρια το βράδυ.

Υπάρχει όμως και ένα μειονέκτημα που πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας. Το Δεν θα μπορείτε να γελάσετε και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας αφού απαγορεύονται… δια ροπάλου οι φασαρίες και οι φωνές που θα μπορούσαν να διαταράξουν το φυσικό περιβάλλον και την αρμονία της φύσης.