Συλλήψεις «Anonymous» σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Κατηγορούνται για κυβερνο-επιθέσεις


ΚΟΣΜΟΣ
10:58
20/07/2011
Συλλήψεις «Anonymous» σε ΗΠΑ και Ευρώπη
1
loading

Στη σύλληψη δεκαέξι ατόμων προχώρησαν οι αρχές στις ΗΠΑ ενώ ακόμα πέντε συνελήφθησαν σε Βρετανία και Ολλανδία στο πλαίσιο των ερευνών για την ομάδα των χάκερς με το όνομα «Anonymous».

Το FBI συνέλαβε δεκατέσσερα άτομα με βάση κατηγορίες που συνδέονται με συμμετοχή τους σε κυβερνοεπίθεση εναντίον της ιστοσελίδας PayPal (της εταιρείας eBay) στο πλαίσιο επιχείρησης την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ομάδα «Anonymous».

Ακόμα δύο άτομα άλλης ομάδας συνελήφθησαν με ανάλογες κατηγορίες στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο και η ολλανδική αστυνομία τέσσερα που επίσης συνδέονται με την υπόθεση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας 20 έως 42 ετών, με επωνυμίες όπως Anthrophobic, Toxic, No, Reaper κλπ. Κατηγορούνται ότι συμμετείχαν μαζί με άλλους σε επιθέσεις εναντίον της PayPal κατά το διάστημα ανάμεσα στις 6 και τις 10 Δεκεμβρίου 2010.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, με πράξεις αντιποίνων για το κλείσιμο του λογαριασμού του WikiLeaks μέσω του οποίου πληρώνονταν δωρεές προς τον ιστότοπο.

Δύο ακόμη άτομα έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των ερευνών για κυβερνοεπιθέσεις της ομάδας LulzSec.

Οι αμερικανικές αρχές διευκρινίζουν ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι δέκα ετών και επιβολή προστίμου 250.000 δολαρίων.

Εκτός από την PayPal, στόχος των κυβερνοεπιθέσεων είχαν γίνει η Visa, η Mastercard και άλλες εταιρείες πληρωμής μέσω του Ιντερνετ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar robin

    Το paypal, η visa, η mastercard κτλ θεωρούνται "κυβερνητικές" εταιρείες; εξ ου και ο ορισμός "κυβερνοεπιθέσεις", πράγμα που είναι παράνομο και σε αυτό θα σταθούν οι δικαστές να τους ρίξους 150 χρόνια φυλακή; Δώστε μας κι άλλο σανό βρε να φάμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει