Κινητικότητα στα σύνορα της πΓΔΜ για την κατασκευή φράχτη

Μπουλντόζες και εκσκαφείς διαμορφώνουν τον χώρο στην μεθόριο της χώρας με την Ελλάδα


ΚΟΣΜΟΣ
22:19
18/11/2015
Κινητικότητα στα σύνορα της πΓΔΜ για την κατασκευή φράχτη
7
loading

Μπουλντόζες και εκσκαφείς διαμορφώνουν τον χώρο στην μεθόριο της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα στο ύψος της Ειδομένης, όπου τα Σκόπια έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να υψώσουν συρμάτινο φράχτη σε περίπτωση που ευρωπαϊκά κράτη μειώσουν τον αριθμό προσφύγων που δέχονται. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σκαπτικά μηχανήματα καθάριζαν παρουσία στρατού λωρίδα γης από τις σιδηροδρομικές γραμμές έως την όχθη του Αξιού, πέρασμα που χρησιμοποιούν οι προσφυγικές ροές γ ια να βγουν από την Ελλάδα και να περάσουν στην ΠΓΔΜ, ενώ άνοιγαν και τρύπες στο έδαφος για να βυθίσουν πασσάλους στους οποίους θα στηρίξουν το συρματόπλεγμα.

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Γκατενούδης ανέφερε ότι οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως τα Σκόπια δρομολόγησαν την διαδικασία για να φράξουν τα σύνορά τους και επισήμανε τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή συρματένιου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σε περίπτωση κατά την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη βορειότερα μειώσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφερόταν ότι ένας τέτοιος φράκτης δεν θα είχε ως στόχο το κλείσιμο των συνόρων αλλά «τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ανάλογα με τον αριθμό προσφύγων και των μεταναστών που θα δέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτοί κατευθύνονται».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Serapis

  Οι αλμπανοί πότε θα φτιάξουν φράχτη για να πάψουν οι δικοί τους να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα ;

 2. avatar kostas 125

  ,σκοπιά όχι πγδμ αμάν ανθελληνικες

 3. avatar Χρήστος

  ΟΛΕΣ οι Ευρωπαϊκές χώρες χτίζουν φράχτες. Εμείς, έχουμε την Τασία: ανοιχτά σύνορα!!

  1. avatar angie

   Εμείς έχουμε φράχτη, ξεχνάς? Στον Έβρο. Πού αλλού θες να κάνουμε? Κάπου ανάμεσα στη Μυτιλήνη, τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά? Δύσκολο.

   1. avatar Οκοβοκο

    Ναι να φτιάξουμε ένα φράχτη ανάμεσα στη Μυτιλήνη και την Λέσβο. ΈΛΕΟΣ ρε άσχετε άνθρωπε. Διάβασε κανα βιβλίο γεωγραφίας να διαπιστώσεις οτι Λέσβο είναι το νησί και Μυτιλήνη η πόλη

    1. avatar angie

     Οκοβοκο, σε μένα πήγαινε αυτό? Τσακάλι είσαι, χαχαχα! Ευχαριστώ για την πληροφορία 😀

   2. avatar Χρήστος

    Στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως είχαμε το 2014. Τότε που είχαμε 75.000/χρόνο και όχι 70.000/μήνα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει