Ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε σήμερα πως οι ερευνητές «δεν έχουν ακόμη απόδειξη ούτε δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την υπόθεση» ότι η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου που στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους στο Σινά οφειλόταν σε έκρηξη βόμβας.

«Η υπόθεση μιας έκρηξης μέσα στο ρωσικό αεροπλάνο δεν βασίζεται σε γεγονότα» και «η Αίγυπτος επιμένει να είναι η έρευνα ακέραια και ενδελεχής ώστε να καταστεί δυνατό να τεκμηριωθούν τα γεγονότα στα μάτια ολόκληρου του κόσμου για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως», συνεχίζει ο υπουργός Χόσαμ Καμάλ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

«Όλα τα αεροδρόμια της Αιγύπτου ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία ελέγχονται τακτικά από την αιγυπτιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς και διμερείς ομάδες ελέγχου με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο», διαβεβαιώνει ακόμη το υπουργείο.

Από σήμερα, το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η συντριβή, το Σάββατο στο Σινά, του Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας τσάρτερ Metrojet να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η άτρακτος του αεροπλάνου διαλύθηκε ξαφνικά ενώ το Airbus βρισκοταν σε ύψος πτήσης 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.