Εξήντα μία σορούς από τα συνολικά 224 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά της Αιγύπτου εξακολουθούν να αναζητούν οι αιγυπτιακές αρχές που σήμερα διεύρυναν τις έρευνές τους για να καλύψουν μεγαλύτερη περιοχή και να μπορέσουν να τις βρουν.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει χθες ότι εντόπισαν συντρίμμια από το μοιραίο αεροσκάφος σε περίμετρο περίπου 8 χιλιομέτρων, το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, δείχνει υποθετικά ότι το Airbus A321-200 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, που είναι πλέον γνωστή ως Metrojet, δεν έπεσε στο έδαφος ακέραιο, αλλά είχε διαλυθεί ή εκραγεί εν πτήσει.

Η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε σήμερα στα 15 χιλιόμετραν όπως δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 163 σοροί από τους συνολικά 217 επιβάτες και τα 7 μέλη πληρώματος του αεροσκάφους αυτού που έχασαν την ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία.

Σύμφωνα με δικαστικές και κυβερνητικές πηγές στην Αίγυπτο, Αιγύπτιοι και Ρώσοι ειδικοί θα αρχίσουν την εξέταση των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους εντός ωρών.

Η εξέτασή τους θα γίνει στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας στο Κάιρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο Ρώσους εισαγγελείς που είναι αρμόδιοι για θέματα μεταφορών ότι η ποιότητα των καυσίμων που είχε το ρωσικό αεροσκάφος ανταποκρινόταν σε όλες τις προδιαγραφές.

Επικαλούμενο επίσης τις ρωσικές εισαγγελικές αρχές, το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως τα μέλη του πληρώματος του ρωσικού Airbus είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και δεν είχαν εντοπιστεί τυχόν προβλήματα υγείας.

«Το πλήρωμα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις πριν πετάξουν για το Σαρμ ελ Σέιχ και κρίθηκαν όλοι τους ικανοί για πτήση», τόνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.