Σοκαρισμένη παραμένει η διεθνής κοινή γνώμη μετά τη χθεσινή συντριβή αεροσκάφους ρωσικής αεροπορικής εταιρείας στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 224 επιβαίνοντες.

Το Airbus A321 συνετρίβη λίγο αφότου χάθηκε από τα ραντάρ.

Οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε πως κατέρριψε το αεροσκάφος ως αντίποινα στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες μουσουλμάνους σε συριακά εδάφη. Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax πως ο ισχυρισμός αυτός δεν θεωρείται ακριβής.

Το Airbus A321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia εκτελούσε πτήση από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας με προορισμό την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

«Το σκηνικό είναι τραγικό», περιέγραψε στο Reuters Αιγύπτιος αξιωματούχος που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής, «πολλοί νεκροί, κάποιοι είναι ακόμα δεμένοι με τις ζώνες στα καθίσματά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό κομμάτι προς την ουρά πήρε φωτιά και το μεγαλύτερο στο μπροστινό μέρος προσέκρουσε στα βράχια. Απομακρύναμε τουλάχιστον 100 σορούς, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι ακόμα μέσα», πρόσθεσε.

Έχουν βρεθεί και τα δύο μαύρα κουτιά.

Στη Ρωσία η σημερινή είναι ημέρα εθνικού πένθους καθώς μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 214 Ρώσοι και τρεις Ουκρανοί.

Σύμφωνα με την Airbus, το συγκεκριμένο A321 είχε κατασκευαστεί το 1997 και η ρωσική αεροπορική εταιρεία το λειτουργούσε με την επωνυμία Metrojet από το 2012. Είχε συμπληρώσει 56.000 ώρες πτήσης και είχε κάνει σχεδόν 21.000 πτήσεις.

A01 A02 A03 ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΙΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ sina siggeneis_rosia4 siggeneis_rosia3 siggeneis_rosia2 siggeneis_rosia1