Νεαρός μαχητής από τη Συρία, εχθρικός στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και ένας φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι σήμερα μέσα σε ένα σπίτι στην Τουρκία, ανακοίνωσε η οργάνωση «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά».

Η οργάνωση καταγράφει τις καταχρήσεις του ΙΚ στη Ράκα. Αυτή η πόλη της βόρειας Συρίας θεωρείται συριακό προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης μετά την κατάληψή της από τους τζιχαντιστές τον Ιανουάριο του 2014.

Ο μαχητής Ιμπραχίμ Αμπντελκαντέρ και ο Φαρές Χαμάντι «βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι σήμερα το πρωί» μέσα στο σπίτι του τελευταίου στη Σανλιούρφα της νότιας Τουρκίας, δήλωσε ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, ο Αμπού Μοχάμαντ.

Στη επίσημη σελίδα της στο Facebook, η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2014, κατηγορεί το ΙΚ ότι τους δολοφόνησε. Ο 20χρονος Αμπντελκαντέρ είχε διαφύγει προς την Τουρκία πριν από ένα και πλέον χρόνο. Όπως και ο συνομήλικος φίλος του, καταγόταν από τη Ράκα.

Μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν στη Συρία κατά το παρελθόν αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της δολοφονείται στο εξωτερικό.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε ότι δύο Σύροι αποκεφαλίστηκαν στη Σανλιούρφα και ότι η αστυνομία έχει συλλάβει επτά Σύρους.

Η Σανλιούρφα απέχει περίπου 50 χλμ. από τα σύνορα που χωρίζουν την Τουρκία από τη συριακή επαρχία Ράκα.

Η Τουρκία έχει από καιρό κατηγορηθεί από μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, τους κούρδους μαχητές, ακόμη και από δυτικούς συμμάχους της, ότι κλείνει τα μάτια στη διέλευση τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία.