Ένας άνδρας μαχαίρωσε και τραυμάτισε μια γυναίκα σήμερα κοντά σε ένα σταθμό λεωφορείων στη Δυτική Ιερουσαλήμ, σε μια νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών, προτού τον «εξουδετερώσουν» αστυνομικοί, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η 70χρονη γυναίκα τραυματίστηκε, προσέθεσε η αστυνομία που περιέγραψε τον δράστη ως έναν Άραβα «τρομοκράτη», κατά τη φρασεολογία των ισραηλινών δυνάμεων επιβολής της τάξης για τους Παλαιστίνιους.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο περιέγραψε τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν μετά την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια πολυσύχναστη συνοικία της Ιερουσαλήμ.

Οι αστυνομικοί, αναζητώντας τον άνδρα, διέταξαν τους περίοικους να προστατευθούν. Η δημοσιογράφος είδε να αναπτύσσονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και να κυνηγούν έναν άνδρα ενώ ένας άλλος φώναζε «αυτός είναι ο τρομοκράτης».

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σήμερα στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα σήμερα ένας άνδρας επιχείρησε να μαχαιρώσει ένα στέλεχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας σε περιοχή κοντά στην Παλιά Πόλη, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά εναντίον του, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Παλαιστινιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον Μπάσελ Σαντρ, 20 ετών, που κατάγεται από τη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.