Μόλις την δεύτερη ημέρα στο πανεπιστήμιο, η Aspen Matis έπεσε θύμα βιασμού στον φοιτητικό κοιτώνα όπου έμενε. Αυτό όμως που έκανε, μετά την επίθεση, οι περισσότεροι θα το έβρισκαν ακατανόητο: προσκάλεσε τον βιαστή της στο δωμάτιό της και να κοιμηθεί εκεί το βράδυ.

Αλλά σήμερα, έξι χρόνια μετά την επίθεση, συνειδητοποίησε τι ακριβώς έκανε και γιατί. Η Matis ξεκίνησε ως πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο σε ηλικία 19 ετών και μόλις την δεύτερη ημέρα παραμονής της εκεί, προσκάλεσε στο δωμάτιό της μια παρέα συμφοιτητών της, μια κοπέλα και δυο νεαρούς.

Μετά την προβολή της ταινίας, το ένα κορίτσι και το ένα αγόρι αποχώρησαν και έμεινε η Matis και το δεύτερο αγόρι, το οποίο με την πρώτη ευκαιρία της επιτέθηκε.

«Θυμάμαι ακόμα τον ήχο του κουμπιού από το σορτσάκι μου που έπεσε στο πάτωμα και το ότι ένιωθα σαν ένα άψυχο κομμάτι ξύλου», ανέφερε η ίδια, σύμφωνα με πόρταλ της Αυστραλίας που παρουσιάζει το θέμα. «Του έλεγα ’’σταμάτα, σταμάτα’’, αλλά ίσως δεν φώναζα αρκετά. Έπρεπε να τον είχα χτυπήσει, έπρεπε να είχα ουρλιάξει…». Όταν τελείωσε, η 19χρονη ζήτησε από τον νεαρό που της επιτέθηκε να κοιμηθεί εκεί γιατί, όπως λέει, «Ήθελα απεγνωσμένα να πιστεψω ότι το ήθελα αυτό, ήθελα να αισθάνομαι ότι όλα ήταν μια χαρά. Εκείνος μου είπε ότι ήμουν τρελή που ήθελα κάτι τέτοιο. Ήξερε τι είχε κάνει».

kafofpal2

Εβδομάδες αργότερα, ανέφερε το περιστατικό  στον σύμβουλο του πανεπιστημίου, αλλά όλα τα ιατροδικαστικά στοιχεία από την επίθεση είχαν χαθεί. Εκείνη και ο νεαρός κατέθεσαν, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Για μήνες, ζούσε σαν χαμένη. Εγκατέλειψε τη σχολή της και επέλεξε την απομόνωση-επέλεξε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι από το Μεξικό στον Καναδά. Εκεί, γνώρισε έναν άντρα ο οποίος τη βοήθησε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη στο εαυτό της ενώ κατάφερε και έγραψε το βιβλίο «Girl in the Woods».

Πλέον τώρα, εξηγεί τους λόγους της πράξης της, να ζητήσει δηλαδή από τον βιαστή της να μείνει στο δωμάτιό της ενώ καταλογίζει ευθύνες και σε εκείνη. «Μίλησα και με άλλα θύματα βιασμού. Αποδεικνύεται ότι αυτό που είναι πραγματικά μια απίστευτα κοινή αντίδραση, είναι να θέλεις το αγόρι που σε βίασε να σου φερθεί καλά μετά, σαν να θέλεις να τα διορθώσεις εκ των υστέρων», είπε στην ιστοσελίδα Broadly.

kafofpal1