Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Επαρχία Ζινχουά, Κίνα. Αγάλματα θεοτήτων φτιαγμένα από άχυρα

EIKONES4

Τουρίστες τραβούν φωτογραφίες τα αγάλματα του θεού Σενόνγκ – ο θεϊκός αγρότης της κινέζικης μυθολογίας – και του Ζανγκ Γουλάνγκ κατά την εθνική αργία της Κίνας στις 4 Οκτωβρίου.

Λέσβος, Ελλάδα. Τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι διέσχισαν το Αιγαίο το 2015

EIKONES3

Πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν με μία λέμβο σε παραλία της Λέσβου, γεμάτη από εγκαταλελειμμένες λέμβους και σωσίβια, που τις προηγούμενες μέρες έχουν μεταφέρει μέχρι το νησί άλλους ανθρώπους, αφού έχουν διασχίσει το Αιγαίο από τις τουρκικές ακτές. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ελλάδα το 2015.

Καλιμαντάν, Ινδονησία. Κατοικίδιος ουρακοτάγκος

EIKONES6

Ένας αρσενικός ουρακοτάγκος που κρατείται ως κατοικίδιο στην επαρχία Καλιμαντάν της Ινδονησίας, καλύπτεται μόνος για να προστατευτεί με έναν σάκο. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο από το σπίτι του κατοίκου και να το μεταφέρουν σε μια ομάδα ουρακοτάγκων.

Πεκίνο, Κίνα. Η μεγαλύτερη ουρά αυτοκίνητων που έχουν κολλήσει στην κίνηση

EIKONES1

Οι διακοπές στην Κίνα άρχισαν την 1η Οκτωβρίου και στο τέλος τους περίπου 750 εκατομμύρια εκδρομείς πήραν το δρόμο της επιστροφής. Έτσι, δημιούργησαν το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που μπορεί να έχει φανταστεί ανθρώπου νους. Στον κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Πεκίνο, σχηματίστηκαν απερίγραπτες ουρές οχημάτων όταν τμήμα του δρόμου έκλεισε.

Μανταλέι, Μιανμάρ. Η ζωή στη Μαντελέι κυλά κάπως έτσι…

EIKONES7

Ο φωτογραφικός φακός του Reuters απαθανάτισε την καθημερινότητα στην πόλη Μαντελέι της Μιανμάρ και κατέγραψε στιγμές από τη ζωή των κατοίκων που δεν θυμίζουν σε πολλά τους ρυθμούς που κυλά η ζωή στη Δύση.

Επαρχία Hefei, Κίνα. Η σωτηρία του περιβάλλοντος κρύβεται στον άνθρακα

EIKONES5

Εργαζόμενοι ξεφορτώνουν κάρβουνο σε ένα χώρο αποθήκευσης κατά μήκος ενός σιδηροδρομικού σταθμού στην επαρχία Hefei, στην Κίνα. Διακόσια έθνη θα συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου σε μια Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα επιβραδύνουν την αλλαγή του κλίματος, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πνομ Πεν, Καμπότζη. Οι φτωχοί διεκδικούν τα σπίτια τους

EIKONES2

Κάθε χρόνο, στις 5 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της Καμπότζης βγαίνουν στους δρόμους, ντύνονται «σπίτια» και διεκδικούν το ίδιο πράγμα: Να δοθεί ένα τέλος στις εξώσεις και να προστατευτούν οι κατοικίες τους από τα προγράμματα εξωραϊσμού των πόλεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, χιλιάδες οικογένειες έχουν οδηγηθεί βιαίως έξω από τα σπίτια τους και είναι δεκάδες χιλιάδες εκείνοι που ζουν με αυτόν τον φόβο.

Τζόρτζτάουν, Νότια Καρολίνα. Φονικές πλημμύρες έπληξαν τις ΗΠΑ

EIKONES8

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη Νότια Καρολίνα, ενώ οι αρχές τονίζουν ότι βροχοπτώσεις τέτοιας σφοδρότητας σημειώνονται στην περιοχή μία φορά στα χίλια χρόνια. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ κλειστοί ήταν και αρκετοί αυτοκινητόδρομοι.

Μόσχα, Ρωσία. Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

EIKONES9

Οι Μοσχοβίτες υποδέχθηκαν τον χειμώνα την εβδομάδα που μας πέρασε. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και η πρωτεύουσα της Ρωσίας προετοιμάζεται να φορέσει τον κατάλευκο μανδύα της που θα την συνοδεύει τους επόμενους μήνες.

Αχμενταμπάντ, Ινδία. Ωδή στη θεά Ντουργκά

EIKONES10

Χορευτές φορούν παραδοσιακές στολές και ποζάρουν κατά τη διάρκεια της πρόβας τους για το διεθνές φεστιβάλ Navratri προς τιμήν της θεάς Ντουργκά στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας. Στον Ινδουισμό η Ντουργκά εορτάζεται επί εννέα ημέρες, όπου χιλιάδες νέοι χορεύουν όλη τη νύχτα με παραδοσιακές στολές.

Καράτσι, Πακιστάν. Στο σχολείο με άμαξα

EIKONES11

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντ και μεγαλύτερη πόλη στο Πακιστάν, το Καράτσι τα παιδιά πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άμαξα, δίνοντας μια άλλη οπτική στη μεταφορά των μαθητών.

Γκραν Κανάρια, Ισπανία. Το αχανές βλέμμα ενός μετανάστη

EIKONES12

Μια φωτογραφία αρκεί για να περιγράψει πολλά… Ένα απίστευτο ταξίδι, την απόλυτη και απότομη ανατροπή στη ζωή ενός ανθρώπου, που μόλις έχει πατήσει το πόδι του σε ευρωπαϊκό έδαφος, χωρίς να μπορεί πια να καθορίσει πόσες ώρες ή ημέρες έχουν περάσει αφότου επιβιβάστηκε στη βάρκα των δουλεμπόρων.