Το ISIS, μια σχολή μηχανικών πληροφορικής στη νότια Γαλλία, έπεσε θύμα των καναδικών τελωνείων λόγω της ομωνυμίας του με το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το ίδιο το εκπαιδευτικό ινστιτούτο.

Η σχολή μηχανικών πληροφορικής και πληροφορικών συστημάτων υγείας, που εδρεύει στην πόλη Καστρ, φέρει την ίδια επωνυμία με το ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται συνήθως στην αγγλική γλώσσα για να περιγράψει την τζιχαντιστική οργάνωση η οποία δρα στη Συρία, το Ιράκ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το γεγονός αυτό τράβηξε όπως ήταν φυσικό την προσοχή των Καναδών τελωνειακών υπαλλήλων: όταν η σχολή παρήγγειλε, πριν από μερικούς μήνες, από μια καναδική εταιρεία, μηχανήματα γεωεντοπισμού για μια έρευνα, οι Καναδοί πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με… τρομοκράτες.

«Καθώς το υλικό αυτό χαρακτηρίστηκε ευαίσθητο, το τελωνείο το μπλόκαρε» απαγορεύοντας την εξαγωγή του, εξήγησε ένα μέλος της διεύθυνσης του γαλλικού πανεπιστημίου. «Και χρειάστηκαν δύο μήνες για να καταφέρουμε τελικά να παραλάβουμε την παραγγελία μας», συμπλήρωσε.

Η σχολή «δεν θέλει να εξελιχθεί σε ψυχόδραμα αυτή η ιστορία» και προς το παρόν αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξει ονομασία για να μην την συγχέουν στο εξής με την τρομοκρατική οργάνωση, πρόσθεσε ο ίδιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.