Εκατοστή επέτειος από την ανακάλυψη του Μάτσου Πίτσου

Φωτογραφίες από τους εορτασμούς


ΚΟΣΜΟΣ
8:04
08/07/2011
Εκατοστή επέτειος από την ανακάλυψη του Μάτσου Πίτσου
4
loading

Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή στο Περού, που γιόρτασε την 100η επέτειο από την ανακάλυψη της αρχαίας πόλης των Ίνκας Μάτσου Πίτσου από τον Αμερικανό αρχαιολόγο Hiram Bingham.

Η χαμένη πόλη των Ίνκας συγκαταλέγεται μεταξύ των επτά νέων Θαυμάτων του κόσμου, όπως αναδείχθηκαν τον Ιούλιο του 2007.  Η πόλη θεωρείται το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο και που η εξέλιξη του παραμένει θέμα συζήτησης.

«Μάτσου Πίτσου» σημαίνει «αρχαίο βουνό». Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στη Σιέρα Βιλκαμπάμπα. Η περιοχή έχει πυκνή βλάστηση, με τυπική τροπική χλωρίδα, ενώ η όλη περιοχή μεταξύ της Σιέρα και του πυκνού δάσους ονομάζεται ceja de selva, δηλαδή «το φρύδι του δάσους». Η πόλη είναι χτισμένη επάνω σε μια πολύ στενή κύρτωση του ορεινού όγκου της Σιέρα και συνδέει την πόλη με τη κορυφή Χουαϊάνα Πίτσου, που σημαίνει η «νεαρή κορυφή». Παρότι οι ακραίες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες δεν είναι χαρακτηριστικό της περιοχής, η ανθρώπινη κατοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πόλη Μάτσου Πίτσου, δεν είναι εφικτή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι αρχαιολόγοι δεν δέχτηκαν ότι αυτή η πόλη αποτέλεσε το τελευταίο καταφύγιο των Ίνκας στη διάρκεια της Ισπανικής κατάκτησης.

Δείτε τις φωτογραφίες

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar hackerakos

  στον pitsou μας.....

  1. avatar ddex

   μαθε πρωτα ιστορια και μετα στον πιτσου σου....

  2. avatar reefer

   ακόμα γελάω!!!!!και εγώ νομιιζα ότι ήμουνα ο μόνος που δεν ήξερα τη είναι το μήτσου πίτσου!

   1. avatar dana

    είσαστε φοβεροί κι οι δύο , μιλάμε έκλαψα από τα γέλια ... σε καλό μας!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει