Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, που εκτελεί χρέη προέδρου, δήλωσε ότι έχει επεξεργαστεί ένα νέο σχέδιο για να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ θα παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα στην εξουσία από ό,τι προέβλεπαν παλαιότερες προτάσεις.

Ο Σάλεχ, που τον προηγούμενο μήνα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας μετά τον τραυματισμό του από επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου, έχει προκαλέσει την οργή δεκάδων χιλιάδων Υεμενιτών παραμένοντας στην εξουσία παρά τη διεθνή πίεση και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και μήνες.

Ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο Μανσούρ Χάντι προσέγγισε την αντιπολίτευση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που βασίζεται όμως στην πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Το νέο αυτό σχέδιο είναι ένα βήμα πίσω για την αντιπολίτευση, που ήλπιζε ότι ο Σάλεχ δεν θα επιστρέψει στην εξουσία μετά την αναχώρησή του από την Υεμένη.

Μάλιστα, ο Σάλεχ, που δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από την ημέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, θα απευθυνθεί στο λαό της Υεμένης της επόμενες ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.