«Ο Κάρλ Μαρξ είναι και πάλι στη μόδα»

Οι ιδέες του διέπουν τη λειτουργία του καπιταλισμού, σύμφωνα με βρετανό υπουργό


ΚΟΣΜΟΣ
22:50
28/09/2015
«Ο Κάρλ Μαρξ είναι και πάλι στη μόδα»
4
loading

Ο Καρλ Μαρξ, ο θεμελιωτής του κομμουνισμού, έχει έρθει και πάλι στη μόδα καθώς οι ιδέες του προσφέρουν έναν καθοριστικό τρόπο προκειμένου να αναλυθούν τα θεμέλια της σύγχρονης δυτικής καπιταλιστικής οικονομίας. Τάδε έφη, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζον ΜακΝτόνελ.

«Εάν ρίξετε μια ματιά στους περισσότερους από τους θεσμούς που διδάσκουν οικονομικά σήμερα, ο Μαρξ έχει επιστρέψει στη μόδα επειδή οι άνθρωποι ανατρέχουν στην ανάλυσή του σχετικά με τα βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του συστήματος» του καπιταλισμού, είπε ο ΜακΝτόνελ στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

«Εάν ρίξετε μια ματιά στο καπιταλιστικό μας σύστημα, ένας από τους πλέον καθοριστικούς αναλυτές για τον τρόπο που λειτουργεί –άσχετα από το εάν τον καταδικάζει, ή εάν θεωρεί αν είναι σωστός ή λάθος, για τους μηχανισμούς λειτουργίας του και μόνο, όταν το σύστημα σχηματιζόταν για πρώτη φορά και για τον τρόπο που θα αναπτυσσόταν– πράγματι είναι ο Μαρξ» τόνισε ο ίδιος.

«Οι άνθρωποι ενδεχομένως να διαφωνούν με τα συμπεράσματα (του Μαρξ) σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν όσον αφορά το σύστημα, ωστόσο στην πραγματικότητα για να καταλάβει κανείς το πώς λειτουργεί το σύστημα, εκείνος είχε κάνει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις που έχουν ενσωματωθεί στις παραδοσιακές και σχεδόν κλασικές οικονομικές θεωρίες» επισήμανε ο ΜακΝτόνελ.

 

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Γεώργιος θ

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ;
  Οι συνδικαλιστές (ή αλλιως κομμουνιστές) είναι όργανα της Τράπεζας. Μετά την Βιομηχανική επανάστασι τα χρήματα έπρεπε να συγκεντρωθουν στα αμπάρια των Τραπεζων, για να δουλεύει καλύτερα το σύστημα χωρίς τα εμπόδια των βασιλιάδων, των αστων, των τσιφλικάδων και της Εκκλησίας. Έπρεπε όλοι να δουλεύουν για την Τράπεζα.
  Έτσι η Τράπεζα έδωσε όπλα και χρήματα σε αρχηγούς εργατων και η αποστολή τους ηταν να επιβάλουν την ισότητα. Γιατί να υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί;
  Σήμερα, αφου έκλεισε ο «κόκκινος κύκλος», η Τράπεζα δεν έχει και πολλή ανάγκη τους συνδικαλιστές, διότι το σύστημα δουλεύει από μόνο του. Έχουμε παγκόσμια οικονομία και σιγά σιγά θα γίνη και η παγκόσμια κυβέρνησι. Το σύστημα είναι τραπεζοκομμουνιστικό.
  Πάντως υπολείμματα συνδικαλισμου συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά ως διακοσμητικό στοιχειο του πολιτεύματος.
  [...]

 2. avatar Thanatos

  παρεουλες μοιραζουν δουλιτσες....
  δουλιτσες φερνουν μονεδα
  και τα μονεδα αγοραζουν εξουσια που αυγατιζει τις δουλιτσες....... που φερνουν περσσοτερα μονεδα που αγοραζουν εξουσια .... κ.ο.κ
  ετσι απλα
  αμα θες σαλτσα, να σου φτιαξω μια κοκκινη ντοματας....
  αμα θες ουζοθολουρα σουχω καρλομαγνο....
  εν αρχη ην η παρεουλα......το κεφαλαιο επεται

 3. avatar Social Distortion

  Το έργο του Μάρξ ήταν μεγαλειώδες. Απλά η θεωρία απο την πράξη απέχει έτη φωτός. The END.

  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

   H θεωρία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την καταγραφή της πράξης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει