Το να ταξιδεύουν με παιδιά είναι μια πρόκληση για τους περισσότερους γονείς. Ήταν απόλαυση όμως για τους Bruce Kirkby και Christine Pitkanen που πήραν τους δυο γιους τους, τριών και πέντε ετών, σε ένα ταξίδι σχεδόν 21.000 χιλιομέτρων από τον Καναδά ως τα Ιμαλάια χωρίς σε καμία φάση να χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους αεροπλάνο.

Ο τελικός προορισμός της οικογένειας ήταν ένα βουδιστικό μοναστήρι κρεμασμένο σε βράχο της κοιλάδας Zanskar και για να φτάσουν εκεί χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων τραίνα, κανό, αμαξάκια rickshaw και… γιακ.

Το επικό ταξίδι τους καταγράφηκε στη σειρά εννέα επεισοδίων με τίτλο Big Crazy Family Adventure, όπου φαίνεται πώς πέτυχαν τον φιλόδοξο στόχο τους αλλά και ποια υπέροχα μέρη του κόσμου επισκέφθηκαν στην πορεία.

Οι γονείς εξηγούν πως πάντα ονειρεύονταν να φτάσουν σε αυτό το βουδιστικό μοναστήρι αλλά τελικά αυτό το «κάποια μέρα θα πάμε» δεν ήρθε.

Μετά τη γέννηση των γιων τους Bodi και Taj, αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τα προγράμματά τους και να κάνουν το ταξίδι που είχαν ονειρευτεί.

Η απόφασή τους να ταξιδέψουν μόνο από στεριάς κι από θαλάσσης γεννήθηκε από το ταξίδι μετανάστευσης που είχε κάνει ο πατέρας του Bruce από την Αγγλία στον Καναδά τη δεκαετία του ’50.

«Το ότι ήμαστε με τα αγόρια ήταν το καλύτερο κομμάτι, τα βλέπαμε να διασκεδάζουν και να αποκτούν νέες εμπειρίες», λέει ο Bruce στη Daily Mail.

Για τα παιδιά βέβαια δεν ήταν το πρώτο τους ταξίδι.

Σε ηλικία μόλις δύο μηνών, ο Bodi είχε ήδη κάνει camping στα βουνά και σε ηλικία 16 μηνών είχε ήδη περάσει το ένα τέταρτο της ζωής του σε… σκηνή!

ceravxfamisl10 ceravxfamisl9 ceravxfamisl8 ceravxfamisl7 ceravxfamisl6 ceravxfamisl5ceravxfamisl4ceravxfamisl2ceravxfamisl3ceravxfamisl1