Σε συγχώρεση γυναικών που έκαναν άμβλωση καλεί ο Πάπας

Προϋπόθεση να έχουν μετανοήσει


ΚΟΣΜΟΣ
17:52
01/09/2015
Σε συγχώρεση γυναικών που έκαναν άμβλωση καλεί ο Πάπας
3
loading

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα από όλους τους ιερείς, στη διάρκεια του «ιωβηλαίου του ελέους» που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, να συγχωρήσουν όλους τους καθολικούς που έκαναν ή προκάλεσαν άμβλωση, εφόσον έχουν μετανοήσει.

Σε μήνυμα που απευθύνεται στον οργανωτή αυτού του «Ιερού Έτους» (ή ιωβηλαίου), τον ιταλό ιερέα Ρίνο Φισκέλα, ο Χόρχε Μπεργκόλιο παραθέτει διάφορες διατάξεις που επιτρέπουν τη συγχώρεση των αμαρτιών (κάτι που επιτρέπεται στη διάρκεια του ιωβηλαίου στην καθολική παράδοση), ώστε να επωφεληθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ανθρώπων, κυρίως οι άρρωστοι ή οι κρατούμενοι που δεν μπορούν να μεταβούν στους καθεδρικούς και στις εκκλησίες για να δηλώσουν μετάνοια.

Όμως η πιο εκπληκτική διάταξη αφορά την άμβλωση: ο πάπας δηλώνει πως «αποφάσισε να δώσει σε όλους τους ιερείς, για το ιωβηλαίο έτος, τη δυνατότητα να συγχωρέσουν από την αμαρτία της άμβλωσης όλους όσοι την έχουν προκαλέσει και, με μετανοημένη καρδιά, ζητούν συγγνώμη».

Επίσης για τις γυναίκες που έκαναν άμβλωση, «δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί τη συγγνώμη του Θεού σε όποια έχει μετανοήσει», προσθέτει ο πάπας, πόσω μάλλον, λέει, αν εκείνες ζητούν να λάβουν το μυστήριο της εξομολόγησης.

Στην επιστολή αυτή, ο Φραγκίσκος εκφράζει επίσης την ευαισθησία του για τις γυναίκες που έκαναν άμβλωση: "Ορισμένες έχουν ζήσει το δράμα της άμβλωσης με επιφανειακή συνείδηση, που μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το πολύ μεγάλο κακό που περιλαμβάνει μια τέτοια πράξη". Όμως, προσθέτει, «πολλές άλλες, αντίθετα, αν και βιώνουν τη στιγμή αυτή ως αποτυχία, θεωρούν ότι δεν είχαν άλλους δρόμους να διασχίσουν. Σκέπτομαι όλες τις γυναίκες που κατέφυγαν στην άμβλωση».

«Γνωρίζω καλά τις συνθήκες που τις οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Γνωρίζω πως πρόκειται για ένα υπαρξιακό και ηθικό δράμα. Έχω συναντήσει πολλές γυναίκες που έφεραν στην καρδιά τους την ουλή αυτής της δύσκολης και οδυνηρής επιλογής. Αυτό που συνέβη είναι βαθιά άδικο», προσθέτει ο Φραγκίσκος.

Κατά τη δεύτερη επέτειο της εκλογής του, στις 11 Μαρτίου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει τη ανακήρυξη εκτάκτως ενός ιερού έτους, από τις 8 Δεκεμβρίου φέτος έως τις 20 Νοεμβρίου του 2016. Εκατομμύρια προσκυνητές αναμένεται να συρρεύσουν στη Ρώμη, καθώς στις επισκοπές όλου του κόσμου για τη γιορτή αυτή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Greytemples

    [...]... που θες να "συγχωρησεις" κιολας.... ποιος σε ρωταει εσενα και το συναφι σου?

  2. avatar ΚΑΤΣΙΚΟ

    ΑΜΑ ΤΟ ΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ.

  3. avatar ΓΙΑΝΝΟΣ

    Στην κοσμάρα του το παπαδαριό !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει