Με εγγύηση δύο εκατ. δολαρίων αποφυλακίστηκε σήμερα από το ομοσπονδιακό σωφρονιστικό κατάστημα στο Κόλεμαν της πολιτείας της Φλόριντα ο τέως μεγιστάνας του Τύπου, Κόνραντ Μπλακ, 65 ετών, έως ότου γίνει εκδικαστεί η έφεσή του για την καταδίκη του σε κάθειρξη εξήμισι ετών, «για φορολογική απάτη». Ο Μπλάκ θα αφεθεί ελεύθερος μόλις παρουσιαστεί ενώπιον ενός δικαστηρίου στο Σικάγο.

Ο Κόνραντ Μπλακ κατέθεσε την έφεσή του λίγο αφότου το Ανώτατο δικαστήριο στην Ουάσινγκτον αποφάσισε ότι η φυλάκισή του είχε γίνει με καταχρηστική όσο κι αόριστη χρησιμοποίηση της νομικής έννοιας της «ηθικής υποχρεώσεως», εφαρμοζόμενης στον τομέα της φόρο-απάτης. Θα παραμείνει ελεύθερος σύμφωνα με την ανωτέρω δικαστική απόφαση μέχρι να εκδικαστεί στο Σικάγο αυτή η έφεση.

Ο Κόνραντ Μπλακ εξέδιδε μέσω του ομίλου «Χόλινγκερ» τους τίτλους «Τζερούσαλεμ Ποστ», «Σικάγο Σαν Τάιμς» και «Νάσιοναλ Ποστ» του Καναδά, με παρά πολλά εκατομμύρια αντίτυπα κυκλοφορία, ενώ κάποια εποχή ο όμιλός του ήταν ο τρίτος εκδοτικός όμιλος παγκοσμίως.