Φωτογραφία με το αποκεφαλισμένο πτώμα του Κροάτη που κρατούσαν όμηρο εξέδωσε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους «Επαρχία Σινά», όπως έκανε σήμερα γνωστό η υπηρεσία SITE που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Περιλαμβάνει μια λεζάντα που γράφει «Θάνατος του κροάτη ομήρου, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας…».

Το SITE ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter στις 12 Αυγούστου.

«Είδαμε αυτή τη είδηση στο ίντερνετ, αλλά αυτή τη στιγμή κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους. Αν επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι αληθινή, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης με δήλωση» είπε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο ίντερνετ από την οργάνωση απεικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Η Ardiseis Egypt, μια μονάδα της γαλλικής εταιρείας CGG, η οποία ειδικεύεται στις γεωολογικές έρευνες για πετρέλαιο και αέριο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα μέλος του προσωπικού της είχε απαχθεί στις 22 Ιουλίου ενώ ταξίδευε για το Κάιρο.

(Φωτογραφία αρχείου)