Σε αύξηση, για προληπτικούς λόγους, των μέτρων ασφαλείας προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές μετά από τις δύο ένοπλες επιθέσεις στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί, κατά τις οποίες  σκοτώθηκαν τέσσερις πεζοναύτες και ο ίδιος ο δράστης, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμα πεζοναύτης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των τεσσάρων νεκρών, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν αφού πρώτα ενημερωθούν οι συγγενείς τους. Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη, ενώ ο τραυματίας πεζοναύτης χτυπήθηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Στη διερεύνηση του περιστατικού που κατατάσσεται στις «πράξεις εσωτερικής τρομοκρατίας», οι αμερικανικές αρχές, καθώς και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Χώρας συνεργάζονται με το FBI. Το τελευταίο, το οποίο ταυτοποίησε πως ο δράστης ονομαζόταν Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ και ήταν 24 ετών, ερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε εμπνευστεί από κάποια τρομοκρατική οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος για να προχωρήσει στις επιθέσεις.

Την άμεση και ενδελεχή διερεύνηση από τις αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσε και ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε δηλώσεις του, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες.

Από πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, χαρακτήρισε το επεισόδιο «παράλογη πράξη βίας» και «απεχθές έγκλημα», εκφράζοντας από μέρους του τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τεθνεώτων.