Εικόνες του δράστη της επίθεσης σε εκκλησία στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, από κάμερα ασφαλείας, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλης. Πρόκειται για έναν νεαρό λευκό ο οποίος πιστεύεται πως είναι αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής εννέα ανθρώπων μέσα σε εκκλησία αφροαμερικανών και οι Αρχές προειδοποιούν πως θεωρείται πολύ επικίνδυνος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο νεαρός άνοιξε πυρ μέσα στην εκκλησία σκοτώνοντας αδιακρίτως αλλά άφησε μια γυναίκα προκειμένου εκείνη να μεταφέρει το τι ακριβώς συνέβη.

Η πόλη παραμένει σε κατάσταση συναγερμού ενώ η αστυνομία και το FBI συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

«Είναι επικίνδυνος και δεν θα πρέπει να τον πλησιάσει κανείς, όποιος τον δει να μας ειδοποιήσει», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. «Θέλουμε να τον βρούμε πριν χτυπήσει κάποιον άλλο στην πόλη ή την ευρύτερη περιοχή».

Οκτώ από τα θύματα πέθαναν ακαριαία μέσα στην εκκλησία ενώ ακόμα ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο άνδρας μπήκε στην εκκλησία και κάθισε ήρεμα μέχρι που ξαφνικά σηκώθηκε και άρχισε να πυροβολεί.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ανατριχίλα. Μια γυναίκα γλίτωσε επειδή ο δράστης της είπε πως την αφήνει να ζήσει για να πει στον κόσμο τι ακριβώς συνέβη ενώ ένα 5χρονο κορίτσι επέζησε προσποιούμενη πως είναι νεκρή, ξαπλωμένη δίπλα στη γιαγιά της.