Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι το βακτήριο E.coli προκάλεσε το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων στη Γερμανία. Με τους νέους θανάτους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία του βακτηρίου αυτού ανέρχονται στους 33, οι 32 από τους οποίους ζούσαν στη Γερμανία.

Το πρωί, το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας, στη βόρεια Γερμανία, είχε ανακοινώσει το θάνατο μιας 75χρονης γυναίκας.

Στη διάρκεια του απογεύματος γνωστοποιήθηκε επίσης ο θάνατος μιας 70χρονης στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, επίσης στη βόρεια Γερμανία, και ενός 81χρονου που νοσηλευόταν σε πανεπιστημιακή κλινική του Αμβούργου Έπεντορφ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η πηγή της μόλυνσης από το σπάνιο και ιδιαίτερα θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC) είναι τα φύτρα.

Το ανθεκτικό στέλεχος του βακτηρίου εντοπίστηκε επίσης για πρώτη φορά σε ένα πακέτο με φύτρα, το οποίο προερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Gartnerhof στο Μπινενμπίτελ, στη βόρεια Γερμανία, για το οποίο υπήρχαν εδώ και ημέρες υποψίες ότι αποτελούσε την πηγή της μόλυνσης.

Το θανατηφόρο βακτήριο εντοπίστηκε από επιστήμονες του κρατιδίου της Ρηνανίας Βόρειας Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία, σε ένα πακέτο που βρέθηκε πεταγμένο στα σκουπίδια μιας οικογένειας, δύο μέλη της οποίας είχαν αρρωστήσει από το βακτήριο.

Ταυτοχρόνως οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ήραν το συναγερμό για την κατανάλωση αγγουριών, τομάτων και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις 25 Μαΐου.