Ο 74χρονος Μαχμούντ Αμπντέλ-Σαλάμ Όμαρ, επιχειρηματίας και πρώην διοικητής μεγάλης αιγυπτιακής τράπεζας, συνελήφθη χθες, με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης.

Η σύλληψή του σημειώνεται δυο μόλις εβδομάδες μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Ο 74χρονος Όμαρ κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην καμαριέρα όταν αυτή πήγε στο δωμάτιο 1027 του Pierre Hotel στο Μανχάταν, γύρω στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, για να φέρει τα χαρτομάντηλα που ο ίδιος είχε ζητήσει.

Ο Όμαρ, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αλεξάνδρειας και της Egyptian American Bank, είναι πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής άλατος El-Mex Salines Co. Η εταιρία δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Η καταγγελία στην αστυνομία για τη σεξουαλική επίθεση έγινε χθες το πρωί. Ο Όμαρ, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη κράτηση.