Έξι στους δέκα Γάλλους θέλουν νίκη της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012 σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Paris Match.

Συγκεκριμένα το 57% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη νίκη της αριστεράς, καταγράφοντας αύξηση μίας εκατοστιαίας μονάδας σε διάστημα μίας εβδομάδας, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ της νίκης της δεξιάς, έναντι 40% πριν από μία εβδομάδα.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών προσωπικοτήτων, ο Ντομινίκ Στρος-Καν συγκεντρώνει 42% των προτιμήσεων, έναντι 71% την περασμένη εβδομάδα, ο κεντρώος Ζαν-Λουί Μπορλού, ο οποίος εκθρόνισε τον Στρο-Καν, προηγείται με 68%, ο ανερχόμενος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει 63% (+1%), ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ το 61% (-4%) και η Μαρτίν Ομπρί 58% (+2%).

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έρχεται δέκατος με 34% (+1%) ενώ η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει το 29% (-4%) και έρχεται δωδέκατη.

Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο Φρανσουά Ολάντ αναδεικνύεται νικητής στη μονομαχία με την Μαρτίν Ομπρί (59%-39%) επί του συνόλου του πληθυσμού, ενώ ως προς τους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος η διαφορά ανάμεσά τους είναι μικρότερη, 53%-46%.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του θα ορισθεί στις προκριματικές εκλογές του Οκτωβρίου. Μετά τον αποκλεισμό του μεγάλου φαβορί, του Ντομινίκ Στρος-Καν, αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρτίν Ομπρί, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ έχει ήδη ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα.