Η Τυνησία ύψωσε τους τόνους και απείλησε ότι θα προσφύγει στον ΟΗΕ μετά τη νέα ρίψη λιβυκών οβίδων στο έδαφός της κοντά στο συνοριακό φυλάκιο της Ντεχίμπα, ανέφερε μια πηγή εξουσιοδοτημένη από το τυνησιακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η κυβέρνηση της Τυνησίας ζήτησε από τον πρεσβευτή της στην Τρίπολη να μεταφέρει τις εντονότατες διαμαρτυρίες της στις λιβυκές αρχές και να τις προειδοποιήσει ότι η συνέχιση των ενεργειών αυτών από τις λιβυκές δυνάμεις θα έχει πολύ αρνητική επίδραση στις σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε η πηγή.

Οι παραβιάσες αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν την κυβέρνηση της Τυνησίας να πάρει αυστηρά μέτρα για να προσταστέψει το έδαφός της και τους πολίτες της καθώς και για να εγγυηθεί την ασφάλεια των προσφύγων που έχουν καταφύγει στο έδαφός της, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, κατέληξε η εξουσιοδοτημένη πηγή.

Πολλές δεκάδες οβίδες έπεσαν σήμερα στο τυνησιακό έδαφος καθώς αναζωπυρώθηκαν οι επιθέσεις μεταξύ στρατευμάτων πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι και λίβυων εξεγερμένων κοντά στο συνοριακό φυλάκιο της Ντεχίμπα.