Σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές των ΗΠΑ, στις φυλακές Ράϊκερς της Νέας Υόρκης, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Αυτή θα είναι η «σουίτα» του για τις επόμενες τρεις ημέρες έως ότου οδηγηθεί ξανά μπροστά στο δικαστήριο προκειμένου οι ένορκοι ν’ αποφασίσουν αν είναι ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel.

Oι φυλακές Ράϊκερς έχουν μεγάλη προϊστορία και θεωρούνται από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά ιδρύματα με συμμορίες να τις διοικούν και για το λόγο αυτό, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως και δεν θα συναναστρέφεται άλλους κρατούμενους.

Πίσω από τα σίδερα της λειτουργεί θάλαμος αερίων (τώρα τον χρησιμοποιούν για τις θανατηφόρες ενέσεις) και το προσωπικό των 1.548 ατόμων δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει την τάξη αλλά και την… υγεία των κρατουμένων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για έναν καινούριο στις Ράϊκερς είναι η «House Gang». Πρόκειται για παλιούς κρατουμένους, στους οποίους οι φύλακες επιτρέπουν να παρεμβαίνουν σε πολλά λειτουργικά κομμάτια της ζωής μέσα στο ίδρυμα κάνοντας την ζωή πολλών φυλακισμένων κόλαση.

Οι νέοι γείτονες του είναι 14 χιλιάδες κρατούμενοι, άνδρες και γυναίκες, που έχουν καταδικαστεί για μια σειρά αποτρόπαιων εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ