Στενός συνεργάτης του Ντομινίκ Στρος-Καν, πιθανού υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δήλωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι στόχος εκστρατείας δυσφήμησης από την πλευρά του στρατοπέδου του προέδρου της χώρας Νικολά Σαρκοζί.

Ο Στρος-Καν, ο οποίος προηγείται του Σαρκοζί στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές του Απριλίου βάσει δημοσκοπήσεων, προσέφυγε στη δικαιοσύνη μετά τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να ζει μέσα στην πολυτέλεια.

«Υπάρχει τώρα μια πλήρως ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατά της προσωπικότητας του Στρος-Καν, την οποία έχει ήδη ανακοινώσει ο Σαρκοζί και οι στενοί συνεργάτες του», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Europe 1 ο σοσιαλιστής πολιτικός Ζαν-Μαρί Λε Γκεν.

«Το γραφείο του Σαρκοζί είχε ξεκαθαρίσει από καιρό ότι θα επιτεθεί εναντίον του», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε: «Δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο».

Ο δικηγόρος του Στρος-Καν, Ζαν Βέιλ δήλωσε χθες ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ του ζήτησε να αρχίσει τις νομικές διαδικασίες κατά γαλλικής εφημερίδας, επειδή δημοσίευσε ψευδείς πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του.

Η εφημερίδα αυτή έγραψε συγκεκριμένα ότι ο Στρος-Καν έχει πληρώσει τεράστια ποσά για να παραγγείλει κοστούμια από ένα διάσημο γαλλο-αμερικανό ράφτη, ο οποίος έχει ράψει κοστούμια για προέδρους των ΗΠΑ, αλλά και για το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Στρος-Καν δεν έχει καταστήσει ακόμα σαφές εάν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.