Μεγάλη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 300 αστυνομικών, οδήγησε στην εξάρθρωση οργάνωσης που συνδέεται με την Καμόρα και κατηγορείται για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και εκβιασμούς επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομική διεύθυνση κατά της μαφίας εκδόθηκαν 29 εντάλματα σύλληψης.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Βενετίας, της Λομβαρδίας, της Σαρδηνίας, της Καμπανίας και της Απουλίας.

Τα μέλη της οργάνωσης δέχονταν διαταγές από τη συμμορία «Καζαλέζι» από τη Νάπολη με αρχηγό τον Μάριο Κρίσκι, γνωστό ως «γιατρό».

Η οργάνωση έβαζε στο στόχαστρό της επιχειρήσεις και άτομα που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της κρίσης, χρησιμοποιώντας ως νομική κάλυψη μια εταιρία χορήγησης δανείων με έδρα την Πάντοβα.

Με τον τρόπο αυτό εκβίαζαν και εκφόβιζαν τα θύματά τους για να τους αποσπάσουν χρήματα, αλλά και σχεδίαζαν τον τρόπο τιμωρίας όσων δανειοληπτών δεν εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους.

Περισσότεροι από εκατό επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στην βορειο-ανατολική είχαν πέσει θύματα εκβιασμών και εκμετάλλευσης πληρώνοντας ετήσιους τόκους ακόμα και 180%, αναγκάζοντάς τους να μεταβιβάζουν μεγάλο τμήμα των μετοχών τους στα μέλη της οργάνωσης.