Τους πληρώνουν για να γυρίσουν στην πατρίδα τους

Σχέδιο για παροχή 1700 ευρώ στους Τυνήσιους μετανάστες που έφτασαν στη Νότια Ιταλία


ΚΟΣΜΟΣ
19:45
26/03/2011
Τους πληρώνουν για να γυρίσουν στην πατρίδα τους
loading

Η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να στηρίξει οικονομικά τους βορειοαφρικανούς λαθρομετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», τονίζει ότι υπάρχει σχέδιο για παροχή χιλίων επτακοσίων ευρώ σε κάθε τυνήσιο μετανάστη που έφτασε, στην Νότια Ιταλία, τις τελευταίες εβδομάδες και θα δεχθεί, άμεσα, να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με την βοήθεια αυτή, θα μπορεί να ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο ιταλός υπουργός εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, εξήγησε, δε ότι η Ιταλία έχει ήδη εφαρμόσει παρόμοια σχέδια με μετανάστες που προέρχονταν από την υποσαχάρια περιοχή. Τα σχετικά χρηματικά ποσά, αυτή την φορά, μπορεί να προκαταβληθούν από το ιταλικό κράτος, αλλά η τελική κάλυψη, θα πρέπει να φτάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης, θα πρέπει, πάντως, να συζητηθεί και να λάβει, ενδεχομένως, μορφή συγκεκριμένων δεσμεύσεων τις επόμενες ημέρες, σε υπουργικό συμβούλιο.

Η παροχή βοήθειας προς τους τυνήσιους, κυρίως, λαθρομετανάστες, δεν βρίσκει σύμφωνη, πάντως, όλη την κεντροδεξιά κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και υπουργός θεσμικών αλλαγών, Ουμπέρτο Μπόσσι, δήλωσε σχετικά: «Να τους πληρώσουμε; Εγώ δεν θα ήθελα να τους δώσω τίποτα. Θα τους έβαζα σε πλοίο και θα τους έστελνα πίσω. Και αν επέστρεφαν, θα ξαναέκανα το ίδιο».

Στο μεταξύ, στο νησί της Λαμπεντούζα, οι αφιχθέντες από την Βόρειο Αφρική έχουν ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες. Οι συνθήκες υγιεινής παραμένουν ακραίες, ενώ το πόσιμο νερό και τα κρεβάτια που έχουν διαθέσει η πολιτική προστασία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν καλύπτουν, πλέον, τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες.

Μέχρι αύριο το απόγευμα, δεν προβλέπεται κάποια ουσιαστική μεταφορά σε κάποια άλλη περιοχή της Ιταλίας, έστω και αν ο υπουργός εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, ζήτησε από όλους τους περιφερειάρχες της Ιταλίας, να δεσμευθούν να υποδεχθούν, προσωρινά, μέχρι και πενήντα χιλιάδες λαθρομετανάστες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει