Ένοπλος ληστής εισέβαλε σήμερα το απόγευμα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Invest Bank» στην πόλη Σλίβεν στην ανατολική Βουλγαρία και πήρε ομήρους όσους βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα.

Ο κακοποιός τραυμάτισε σοβαρά το φύλακα της τράπεζας και κλείστηκε μέσα μαζί με επτά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των βουλγαρικών ΜΜΕ, υπαλλήλους της τράπεζας.

Ο φύλακας του καταστήματος πυροβολήθηκε στο θώρακα, στη συμπλοκή με το δράστη και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του εκτιμάται ως κρίσιμη, σύμφωνα με αρμόδιες ιατρικές πηγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν πολιορκήσει το κτίριο της τράπεζας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη διεύθυνση της διοικητικής περιφέρειας Σλίβεν, ενώ έφτασαν από τη Σόφια και άνδρες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, το έργο των οποίων συντονίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου των Εσωτερικών Καλίν Γεοργίεφ.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχαν επίσημες πληροφορίες για την εξέλιξη της κρίσης με τους ομήρους, τους οποίους κρατάει ο άγνωστος κακοποιός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής επιχείρησε μόνος του να κλέψει το ποσό ενός εκατομμυρίου λέβα (πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ), το οποίο έπρεπε να μεταφερθεί σήμερα στην τράπεζα για να καλύψει τους μηνιαίους μισθούς των υπαλλήλων της δημοτικής και της περιφερειακής διοίκησης. Τα λεφτά άργησαν μεταφερθούν, ενώ στο τραπεζικό κατάστημα δεν υπήρχαν σημαντικά ποσά, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.