Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, είπε ότι η προσγείωση στρατιωτικών αεροπλάνων του Κατάρ στη Λάρνακα, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά τη Λιβύης «δε δημιουργεί “μέγα” θέμα». Σχολίασε ότι αρχικά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε ενημερωθεί ότι η προσγείωση θα γινόταν για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας και γι’ αυτό η απάντηση ήταν αρνητική.

«Από εκεί και πέρα, με νέα επικοινωνία οι χειριστές είπαν ότι έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα και πρέπει να προσγειωθούν, οπότε, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, τους παραχωρήθηκε άδεια», είπε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για μείζον θέμα «εκδόθηκε γραπτή δήλωση στην οποία καταγράφονται με λιτό τρόπο τα γεγονότα».

Ο κ. Στεφάνου επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να μην εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και ότι για την επιθυμία της αυτή ενημερώθηκε η Βρετανία, η οποία έχει δικαιώματα βάσει της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να παραχωρηθεί η στρατιωτική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι κανένας δε ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία να παραχωρήσει οτιδήποτε αναφορικά με την επιχείρηση στη Λιβύη.