Με ρίψεις νερού από το ελικόπτερο επιχειρούν οι ιαπωνικές αρχές την ψύξη του πυρηνικού καυσίμου στις εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα. Ωστόσο τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμποδίζουν το ελικόπτερο να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NΗΚ και το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τον Ιάπωνας υπουργό Αμυνας.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι τιμές της ραδιενέργειας πέραν ακτίνας 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν βρίσκονται σε επίπεδα που αποτελούν άμεση απειλή για την υγεία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική διασπορά ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, τόνισε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα. «Κυκλοφορούν φήμες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και άλλων μέσων για απειλητικό νέφος ραδιενέργειας που διασπείρεται επάνω από την Ασία και πέραν αυτής από τον πυρηνικό σταθμό στην Ιαπωνία. Καλούμε τις κυβερνήσεις και το κοινό να λάβουν μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι φήμες, που είναι επιζήμιες για το ηθικό του κοινού», προσθέτει σε δήλωσή του.