Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα 4, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, εκτοξεύοντας την ανησυχία σε όλο τον κόσμο για το ενδεχόμενο μίας πυρηνικής καταστροφής. Την πληροφορία ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Tepco, προσθέτοντας πως η πίεση στον αντιδραστήρα Νο. 2 μειώθηκε μετά την έκρηξη.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε από τις ιαπωνικές αρχές ότι η φωτιά οφειλόταν στην ανάφλεξη δεξαμενής χρησιμοποιημένου καυσίμου και ότι ραδιενεργά υλικά απελευθερώθηκαν «απευθείας» στην ατμόσφαιρα.

Οι ιαπωνικές αρχές πληροφόρησαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (IAEA) ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας ανά ώρα στον πυρηνικό σταθμό φθάνει μέχρι τα 400 μιλισιβέρτ.

Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η φωτιά στον αντιδραστήρα Νο.4 του πυρηνικού σταθμού προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη υδρογόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAEA.

Την ίδια ώρα, ελαφρώς αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν στη ρωσική Άπω Ανατολή, ωστόσο παραμένουν εντός των ορίων του φυσιολογικού, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ, σε απόσταση 800 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, βρίσκονται στο 1 μικροροέντγκεν ανά ώρα, ενισχυμένα σε σχέση με έξι ώρες νωρίτερα.