Το Facebook θέλοντας να βοηθήσει στον αγώνα κατά της κακοποίησης και παρενόχλησης μέσω διαδικτύου θα εγκαταστήσει ένα κουμπί πανικού στη σελίδα του.

Το κουμπί θα συνδέει τους έφηβους με την οργάνωση CEOP η οποία είναι μία οργάνωση για την εκμετάλλευση των παιδιών μέσω διαδικτύου και ανήκει εν μέρει στη βρετανική κυβέρνηση. Οι έφηβοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το τι να κάνουν και πώς να αντιδράσουν σε πιθανές απειλές αλλά και να καταγγείλουν χρήστες,  για τους οποίους πιστεύουν ότι ενεργούν ακατάλληλα.

Οι Βρετανοί προχώρησαν σε αυτή την απόφαση μετά από έκλυση της μητέρας του δολοφονημένου εφήβου Ashleigh Hall για να μην υπάρξουν και άλλα τέτοια κρούσματα.

Το κουμπί θα είναι μέρος μιας ευρύτερης εφαρμογής που θα διευθύνεται από τη CEOP. Θα υπάρξει επίσης και μια ιστοσελίδα με βασικές πληροφορίες ασφάλειας για τους εφήβους.

Εκπρόσωποι της εταιρίας (Facebook) δήλωσαν ότι είναι σίγουροι ότι το κουμπί θα βοηθήσει πολύ τους εφήβους αλλά συγχρόνως δήλωσαν τις ανησυχίες τους για τις πιθανές καταχρήσεις αυτού του εργαλείου . Ορισμένοι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν ακόμη και ως μέσο παρενόχλησης ή εξευτελισμού εναντίον συνομηλίκων τους.