Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου, Αμπντελ Μέγκιντ Μαχμούντ, ζήτησε σήμερα να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και της οικογένειάς του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι ο Μουμπάρακ έχει συγκεντρώσει τεράστια περιουσία κατά την 30ετία που υπήρξε πρόεδρος. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 40 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που διαθέτει στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Το αίτημα του εισαγγελέα αφορά επίσης τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του πρώην προέδρου, Σουζάν, και των δύο γιων του, Γκαμάλ και Αλάα καθώς και των συζύγων των τελευταίων. Ο Αλάα Μουμπάρακ είναι επιχειρηματίας ενώ ο Γκαμάλ, που εργαζόταν παλαιότερα σε τράπεζα στο Λονδίνο, θεωρείται ότι θα ήταν ο διάδοχος του πατέρα του στην προεδρία της Αιγύπτου.

Οι αιγυπτιακές αρχές είχαν ήδη ζητήσει από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, από την περασμένη εβδομάδα, να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία πρώην υπουργών και αξιωματούχων του καθεστώτος.