Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ, παρά το βέτο που άσκησε η Ουάσινγκτον σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, με το οποίο καταδικάζονται οι ισραηλινοί εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη ως παράνομοι και εμπόδιο για την ειρήνη.

Ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε : «Δεν επιδιώκουμε να μποϊκοτάρουμε την αμερικανική κυβέρνηση και δεν μας ενδιαφέρει να μποϊκοτάρουμε κανέναν».

Οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δεν υπερψήφισε την παλαιστινιακή πρόταση, ενώ
χθες, αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δήλωσε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία είναι έτοιμη να διακινδυνεύσει μία διπλωματική κρίση με την Ουάσινγκτον.

Το πρώτο αμερικανικό βέτο επί διακυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιήθηκε μετά την αποτυχία του ίδιου του αμερικανού προέδρου και της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να πείσει τον παλαιστίνιο ηγέτη να αποσύρει την πρόταση.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση με την οποία καλούν τους διπλωματικούς τους υπαλλήλους να μην ταξιδεύουν προληπτικά, σε τμήματα της Δυτικής Όχθης για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Ο Αμπάς δήλωσε ότι, παρά την αποτυχία της πρότασης, η παλαιστινιακή διπλωματία πέτυχε καθώς τα 14 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την υπερψήφισαν.