Ένα ηφαίστειο στο μεγάλο δυτικό νησί της Ιαπωνίας, το Κιουσού, εξερράγη πολλές φορές την Κυριακή, στέλνοντας μια στήλη καπνού και τέφρας έως και 4,4 χιλιόμετρα ψηλά στον αέρα και προκαλώντας δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Το ηφαίστειο, γνωστό ως Σακουρατζίμα και τοποθετημένο στο νότιο άκρο του Κιουσού κοντά στην πόλη Καγκοσίμα, εξερράγη περίπου στη 1 π.μ. (18:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA). Ακολούθησαν άλλες δύο εκρήξεις γύρω στις 2:30 π.μ. και 8:50 π.μ. Πρόκειται για την πρώτη έκρηξη που φτάνει τα 4 χιλιόμετρα ή και παραπάνω εδώ και σχεδόν 13 μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι 30 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καγκoσίμα ακυρώθηκαν λόγω της τέφρας και των προβλημάτων που προκάλεσε.

Το Σακουρατζίμα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ιαπωνίας και εκρήξεις διαφόρων εντάσεων συμβαίνουν τακτικά.