Συναλλαγές με τυνήσιο επιχειρηματία φέρονται να είχαν οι γονείς της γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό Μαρί, η οποία έχει δεχθεί επικρίσεις για το πρόσφατο ταξίδι της στη βορειοαφρικανική χώρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Canard Enchaine, ο Μπερνάρα και η Ρενέ Μαρί αγόρασαν στις 30 Δεκεμβρίου μετοχές που ανήκαν στον επιχειρηματία Αζίζ Μιλέντ.

Οι Μαρί, ηλικίας 94 και 92 ετών, ήταν ήδη μέτοχοι (με περίπου το 13% του κεφαλαίου) στην κτηματική εταιρεία (SCI) Ikram, η οποία ανήκει στον Αζίζ Μιλέντ και τον γιο του Καρίμ. Οι Μιλέντ συναντήθηκαν με τους μαρί σε ξενοδοχείο της Τυνησίας στις 30 Δεκεμβρίου και τους πούλησαν όλες τις μετοχές τους στην (SCI) Ikram. Η υπουργός ήταν παρούσα στο ξενοδοχείο, όπου περνούσε τις διακοπές της, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο σύμβουλος της υπουργού Γκιγιόμ Ντιντιέ δήλωσε ότι «οι ενδεχόμενες συναλλαγές των γονιών της δεν αφορούν με κανένα τρόπο την Μισέλ Αλιό Μαρί, και εκείνη δεν θέλει να τις σχολιάσει».

Η Le Canard Enchaine είναι η εφημερίδα που είχε κάνει και τις προηγούμενες αποκαλύψεις για τις πτήσεις της υπουργού και της οικογένειάς της με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μιλέντ, ο οποίος χαρακτηρίζεται στενός συνεργάτης της ομάδας του παραιτηθέντος Προέδρου της Τυνησίας, Μπεν Άλι.
Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υπερασπίστηκε την υπουργό του, λέγοντας ότι «δεν έχει υπεξαιρέσει ούτε μια δεκάρα δημοσίου χρήματος», αν και αναγνώρισε ότι «δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα να πάει στην Τυνησία» την περίοδο εκείνη.