Δυο αφγανοί φρουροί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην είσοδο εμπορικού κέντρου της Καμπούλ.

Ο καμικάζι ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά όταν τον σταμάτησαν φρουροί στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Kabul City, δήλωσε ο Ζεμαράι Μπασάρι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolo, σύμφωνα με τον οποίο δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή.

Εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχέντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι «τέσσερις καμικάζι έχουν λάβει θέσεις σε διάφορα κτίρια και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας».

Το εμπορικό κέντρο Kabul City, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2005 στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εμπορικά κέντρα της χώρας, με δέκα ορόφους και με γυάλινα ασανσέρ. Το εμπορικό αυτό κέντρο στο οποίο συχνάζουν Δυτικοί και πλούσιοι Αφγανοί, υπάρχουν πολλά καταστήματα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Safi Landmark Hotel.

Παρά το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί η ασφάλεια στην Καμπούλ τα τελευταία δυο χρόνια, η αφγανική πρωτεύουσα παραμένει στόχος επιθέσεων, συνήθως των ταλιμπάν, εναντίον κυρίως αφγανικών και διεθνών δυνάμεων και ορισμένες φορές εναντίον ξένων πολιτών.