Τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη και οι ορμόνες είναι συνδεδεμένα με τα σπυριά στο πρόσωπο, ωστόσο ένα κοινό λάθος στο μαγείρεμα μπορεί να εμπλέκεται στα προβλήματα της επιδερμίδας.

Η New York Post επικαλούμενη τη δερματολόγο Dr. Helena Watson έγραψε ότι μπορεί να εμφανιστούν σπυριά στο πρόσωπο, όταν κάποιο άτομο μαγειρεύει και στη συνέχεια δεν πλένει τη μούρη του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνδέουν τη ρουτίνα της κουζίνας τους με το δέρμα τους. Αλλά η έκθεση στα μαγειρικά έλαια και το λίπος που μεταφέρεται με τον αέρα μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε σπυριά, ειδικά γύρω από τη γραμμή του σαγονιού και το μέτωπο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ειδικό, όταν κάποιος μαγειρεύει ή τηγανίζει, καλό είναι να ανοίγει τον απορροφητήρα, όχι μόνο για να μη μυρίσει το σπίτι, αλλά και για να μη μολυνθεί το πρόσωπό του.

Γυναίκα με ακμή

«Ακόμα κι αν περιποιείστε την επιδερμίδα σας σε τακτική βάση, αν δεν αφαιρέσετε τη συγκεκριμένη βρωμιά από το πρόσωπό σας, απλώς μηδενίζετε όλες τις προσπάθειες σας», είπε στη συνέχεια.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «αν πάτε για ύπνο χωρίς να καθαριστείτε σωστά, πιέζετε αυτά τα σωματίδια βαθύτερα στους πόρους σας κατά τη διάρκεια της νύχτας».

«Η υγεία του δέρματος δεν έχει να κάνει μόνο με το τι εφαρμόζετε πάνω της ή τι καταναλώνετε. Έχει να κάνει με το περιβάλλον σας», είπε, παραθέτοντας ορισμένες συμβουλές.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο, πρέπει να είναι ανοιχτός ο απορροφητήρας, το άτομο που μαγειρεύει να πλένει το πρόσωπο του στη συνέχεια, αλλά και να φροντίζει να αλλάζει τακτικά τις μαξιλαροθήκες.