Ταραχές, πυρά και βόμβες μολότοφ είναι το σκηνικό που επικρατεί από τη νύχτα και σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Η Ουάσινγκτον καταγγέλλει την αιματηρή βία και καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το πρωί από πυρά εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε πέντε ο αριθμός των νεκρών κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν τη νύχτα.

Τα πυρά προέρχονταν από το σημείο όπου έχουν πάρει θέση οι οπαδοί του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί τραυματίες, ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Ένωση Αιγυπτίων Νομικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ που ήταν στην πλατεία δέχονταν τα πυρά της αντίπαλης πλευράς και ότι αρκετοί μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τις απεχθείς αιματηρές συγκρούσεις, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον αιγύπτιο αντιπρόεδρο ‘Ομαρ Σουλεϊμάν.

Παράλληλα η Ουάσινγκτον κάλεσε νωρίς σήμερα τους Αμερικανούς που βρίσκονται ακόμη στην Αίγυπτο και επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, να μεταβούν αμέσως\στο αεροδρόμιο, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. «Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που παραμένουν και επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο με πτήση της αμερικανικής κυβέρνησης και που είναι σε θέση να το κάνουν, θα πρέπει να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στις 3 Φεβρουαρίου στον Τερματικό HAJ, Αίθουσα 4, του διεθνούς αεροδρομίου του Καΐρου», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Πρόσθετες αμερικανικές πτήσεις μετά την Πέμπτη δεν προβλέπονται», προειδοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.