Η κινεζική λογοκρισία εμποδίζει τις συζητήσεις για την Αίγυπτο στο ίντερνετ και ο επίσημος κινεζικός Τύπος παρουσιάζει μία ωραιοποιημένη εικόνα της της κατάστασης στην Αίγυπτο, καθώς το Πεκίνο παρακολουθεί με ανησυχία και αμηχανία τις ταραχές.

Οι τελευταίες ειδήσεις για την Αίγυπτο έχουν λογοκριθεί από το Twitter και τις μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Από το Σάββατο η αναζήτηση «Αίγυπτος» στα κινεζικά Twitter είχε ως αποτέλεσμα την εξής απάντηση: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί».

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα, που καταπνίγει τις δημοκρατικές διεκδικήσεις και φοβάται τις ταραχές, ανησυχεί για τον κίνδυνο μετάδοσης της εξέγερσης του Καΐρου.

Ο κινεζικός Τύπος περιορίζεται σήμερα να αναφερθεί στο κίνημα διαμαρτυρίας και στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ επικεντρώνει στην ανάγκη επιβολής της δημόσιας τάξης μπροστά στις σκηνές χάους, παραλείποντας τον πολιτικό παράγοντα των γεγονότων και τις εκκλήσεις για εκδημοκρατισμό.

Το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων παρουσίασε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να προεδρεύει σύσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων του αιγυπτιακού στρατού, παραλείποντας τις σκηνές από τις δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι σκηνές από τις διαδηλώσεις δεν φιλοξενούνται επίσης σε καμία κινεζική εφημερίδα.

Τα μέτρα λογοκρισίας που εφαρμόζονται για την Αίγυπτο στην Κίνα, είναι αντίστοιχα με εκείνα που το Πεκίνο εφάρμοσε κατά τη διάρκεια των επαναστάσεων κατά την τελευταία δεκαετία σε πρώην κομμουνιστικές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας.