To σημαντικότερο κίνημα στην Αίγυπτο είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία συμφώνησε να υποστηρίξει το διαφωνούντα Ελ Μπαραντέι στις διαπραγματεύσεις του με το καθεστώς του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Θυμίζουμε ότι ο Ελ Μπαραντέι είχε καλέσει το Μουμπάρακ να παραιτηθεί και από το δικτατορικό καθεστώς η Αίγυπτος να περάσει σε δημοκρατία που θα βασίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Ελ Μπαραντέι ηγείται της Εθνικής Συμμαχίας για την Αλλαγή, στην οποία συμμετέχουν πολλές οργανώσεις της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της οργάνωσης, Σάαντ αλ Κατάτνι οι οργανώσεις τις αντιπολίτευσης εξουσιοδότησαν τον Ελ Μπαραντέι να διαπραγματευτεί με το καθεστώς.
Ακόμα η Μουσουλμανική Αδελφότητα απέρριψε σήμερα τους πολιτικούς διορισμούς στους οποίους προχώρησε χθες ο Μουμπάρακ και τις οποίες ο Ελ Μπαραντέι είχε αποκαλέσει κινήσεις που δεν είναι αρκετές.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σχετικά με τους διορισμούς έκρινε «Πρόκειται για μια προσπάθεια να παρακαμφθούν οι διεκδικήσεις του λαού».