Μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια που ισχυρίστηκε ότι έμεινε άστεγη, όταν οι διαχειριστές την έδιωξαν από την πανεπιστημιούπολη, εξαιτίας της συμμετοχής της σε διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ, είναι κόρη μιας πλούσιας οικογένειας των Φιλιππίνων.

Η 19χρονη Eliana Atienza, η οποία ανέφερε στο «Philadelphia Inquirer» ότι δεν είχε κανέναν, προκειμένου να απευθυνθεί για βοήθεια στις ΗΠΑ μετά την απομάκρυνσή της από την πανεπιστημιούπολη στις αρχές Μαΐου, είναι η κόρη του Kim Atienza, μιας εξέχουσας προσωπικότητας των μέσων ενημέρωσης στις Φιλιππίνες.

Η μητέρα της, Felicia Atienza, αποφοίτησε από το Wharton Business School και έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πολλών διεθνών σχολείων όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με τη Washington Free Beacon.

Όπως αναφέρει η NYPost, η οικογένεια απολαμβάνει να επιδεικνύει τον πλούτο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που δείχνουν τη μεγάλη συλλογή μοτοσικλετών της, τις πτήσεις πρώτης κατηγορίας με ιδιωτικά αεροπλάνα, τα πιάτα με χαβιάρι κ.ά.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια υποτίθεται ότι είναι άπορη, η Atienza έκανε πρόσφατα ένα ταξίδι στην Ανταρκτική, σύμφωνα με αναρτήσεις στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε μέρη όπως η Αλάσκα και το Παρίσι.

Ωστόσο, η Atienza ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στο KYW Newsradio ότι οι διαχειριστές του πανεπιστημίου την είχαν αφήσει έξω στον δρόμο, χωρίς να ξέρει πού να απευθυνθεί.

«Δεν έχω οικογένεια και σπίτι στο οποίο θα μπορούσα να επιστρέψω», είπε στο ρεπορτάζ.

Η 19χρονη ήταν από τις έξι φοιτήτριες που αποβλήθηκαν από την πανεπιστημιούπολη στις 9 Μαΐου, επειδή συμμετείχε σε έναν αντι-ισραηλινό καταυλισμό που είχε κάνει κατάληψη σε χώρο της πανεπιστημιούπολης για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του Ισραήλ.

Η Atienza συμμετείχε σε ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους διευθυντές των σχολών, σχετικά με την επιθυμία των διαδηλωτών να μην έχει καμία σχέση το πανεπιστήμιο με επενδύσεις που συνδέονται με το Ισραήλ.