Στο «φως» έφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open πληροφορίες αλλά και συνομιλία Αλβανού δημοσιογράφου με συνοριοφύλακα στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά, που δείχνουν πως χιλιάδες κάτοικοι της Αλβανίας ταξίδεψαν στην Ελλάδα, για τη «φιέστα» του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι.

«Όταν θα γυρίσουμε, δεν θα έχουμε φωνή», ακούγεται να λέει στον συνοριοφύλακα ο δημοσιογράφος, με εκείνον να του απαντάει «καλά, μπορεί να σας επιβραβεύσουν για τη δουλειά της φωνής». Επίσης, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν έχουν περάσει πολλά οχήματα, με τον συνομιλητή του να του απαντά «το πρωί πολλά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αλβανικής τηλεόρασης τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι φέρονται να αψήφισαν την ταλαιπωρία του ταξιδιού για να ενισχύσουν την εκδήλωση του Έντι Ράμα.

Σε βίντεο που πρόβαλε αλβανικό μέσο ενημέρωσης, ένας παρευρισκόμενος ερωτήθηκε πριν την έναρξη της εκδήλωσης εάν μετέβησαν πολλοί από το Ελμπασάν στο Γαλάτσι. Η απάντησή του ήταν «έρχονται και θα έρθουν γεμάτα (οχήματα)».

«Είναι όλοι κουρασμένοι. Τους άκουσα πριν λίγο που είπαν ότι φέρνει 2.000 κόσμο από εκεί (Αλβανία)», πρόσθεσε.

«Ήρθαμε σκοπίμως από την Αλβανία»

Σε άλλο βίντεο, δημοσιογράφος του Syri Tv μεταδίδει: «Βρισκόμαστε στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η μεγαλειώδης διοργάνωση του Ράμα. Καταφέραμε να εντοπίσουμε μερικά από τα βασικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μεγάλο μέρος των δημάρχων, που ανάγκασαν και το επιτελείο τους να είναι παρόν».

Στο ρεπορτάζ του μέσου, καταγράφονται τουλάχιστον 22 πούλμαν αλλά και πλήθος οχημάτων με αλβανικές πινακίδες. «Ήρθαμε σκοπίμως από την Αλβανία. Δεν μένουμε εδώ, αλλά…», ακούγεται να λέει Αλβανός πολίτης στην κάμερα.

Μάλιστα, κάποιοι αστειευόντουσαν λέγοντας πως ήρθαν ως «τουρίστες».

Η κινητοποίηση σε Ελμπασάν, Τσέρικ, Κορυτσά και άλλες περιοχές της Αλβανίας ήταν τεράστια για να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι καταλήγει το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN.